Se, det er arbejdsglæde!

I love my job

Du kender den sikkert, den der kriblende fornemmelse i kroppen, lige inden du skal i gang med noget, du rigtig godt kan lide. Sådan havde jeg det forleden morgen, da jeg (selvom jeg var stået meget tidligt op) kørte af sted til dagens første møde. Foran mig lå en dag fuld af fede opgaver, som jeg glædede mig til at komme i gang med.

”Det her, det er arbejdsglæde! ” tænkte jeg, mens jeg satte solbrillerne til rette og tændte for radioen. Jeg glædede mig, til jeg skulle på arbejde. En følelse, der ikke er mig ukendt, men som gennem årene har haft en tendens til at brillere med sit fravær i kortere eller længere perioder. ”Hvordan kan det egentligt være? ” funderede jeg, mens jeg kørte ud ad motorvejen. Burde det ikke være sådan, at man hver dag (eller i hvert fald de fleste dage) glæder sig til at komme på arbejde?

Hvis man skal tro på snakken på gangen, kender mange til følelsen af at slæbe sig afsted til et job, man inderst inde ikke bryder sig om.

Dengang jeg var 18, havde jeg en diskussion med en ældre kollega om, hvorfor man går på arbejde. Min kollega mente, at det udelukkende var for at tjene penge til huslejen og alt det sjove. Jeg selv var noget mere idealistisk og holdt hårdnakket på, at det var for at blive udfordret rent fagligt, få muligheden for at dygtiggøre sig og oparbejde en solid erfaring til de kommende (spændende) opgaver.

Med årene har jeg lært, at der findes op til flere mennesketyper, og at der er forskel på, om et arbejde er midlet eller målet. Dengang jeg var 18, var min verden mere sort og hvid end nuanceret, og jeg var langt fra klar over, at det ikke kun var en af os, der havde ret.

Her lidt over 20 år senere mener jeg dog stadig, at det bør være lysten, der driver værket, når man går på arbejde. Lysten til at udrette noget, til at blive udfordret og til at udvide sin faglige horisont.

Da jeg kørte på arbejde forleden og nærmest ikke kunne få armene ned af glæde over at skulle på arbejde, var det, fordi jeg havde udsigt til en god dag. Det var en dag, der både bød på spændende, udfordrende og kedelige opgaver. Jeg vidste det på forhånd, og selv om jeg helst styrer uden om de kedelige opgaver, glemte jeg dem nærmest, mens de blev ordnet. Hvorfor? Fordi min dag var fuld af det, jeg allerbedst kan lide. Jeg har taget springet og har gjort en drøm til virkelighed. Jeg har tilladt mig at tænke stort i forhold til mit arbejde, og jeg elsker det.

Det blev (heldigvis) en god dag, der fuldt ud levede op til mine forventninger og på nogle punkter oversteg dem.

God arbejdslyst

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.